tillbaka till start

Anlita mig

Utöver författandet är jag verksam som översättare och redaktör och jag tar även frilansuppdrag inom journalistik, information och annat som har med text och berättande att göra. Självklart kommer jag också gärna ut ur skrivargrottan för att prata om mina böcker (se info om föreläsningar nedan.) Jag håller även skrivarkurser för både ungdomar och vuxna och kan forma kurser anpassade efter just dina önskemål.  

Jag har flerårig erfarenhet av att göra tidning, både för en vuxen målgrupp och för barn och ungdomar. Jag lägger stort fokus på att sätta mig in i målgruppen och på att träffa så rätt i ton och tilltal som möjligt.

Jag kan mycket om: kultur, gräl, jämställdhet- och rättvisefrågor, familjeliv, sociala medier, barn- och ungdomsfrågor, mat och vin, ideell sektor.

Jag är en av världens främsta i grenen att hålla deadlines.

 

Mina föreläsningar:

Dra åt helvete – om gräl i parrelationer
Hur och varför grälar vi, och så klart – vad grälar alla andra om? En föreläsning om ilska, rättvisa och om hur vår upphöjda bild av kärleksrelationen gör det svårare att faktiskt existera i den. 

Sluta skrik för fan – om att leva med barn
En föreläsning om föräldraskap, och om förväntningar och verklighet i frontalkrock. Om tvånget att njuta av småbarnsåren, om moralismen kring morsor och om den utopiska drömmen om Bullerbyidyll.

Ät din jävel – om matglädje, dödsångest, vitlök och smör
En föreläsning om mat och ätande, om vad maten gör med oss och vad vi gör med maten. Jag talar om matglädje och ren och skär livslust men också om hälsohetsen och skräcken över att inte dricka tillräckligt mycket vetegrässhots. Och så handlar det om hur vi kan bygga identitet med hjälp av en särskild sorts oliver och om hur vår syn på mat har ändrats över tid.

Självklart kan ovanstående ämnen kombineras i en och samma föreläsning också.

 

Här når du mig:
070 795 84 50, malin.haawind@gmail.com