tillbaka till start

Anlita mig

Utöver författandet är jag verksam som översättare och redaktör och jag tar även frilansuppdrag inom journalistik, information och annat som har med text och berättande att göra. Självklart kommer jag också gärna ut ur skrivargrottan för att prata om mina böcker (se info om föreläsningar nedan.) Jag håller även skrivarkurser för både ungdomar och vuxna och kan forma kurser anpassade efter just dina önskemål.  

Jag har flerårig erfarenhet av att göra tidning, både för en vuxen målgrupp och för barn och ungdomar. Jag lägger stort fokus på att sätta mig in i målgruppen och på att träffa så rätt i ton och tilltal som möjligt.

Jag kan mycket om: kultur, gräl, jämställdhet- och rättvisefrågor, familjeliv, sociala medier, barn- och ungdomsfrågor, mat och vin, ideell sektor.

Jag är en av världens främsta i grenen att hålla deadlines.

 

Mina föreläsningar:

Satans skit – om smuts
En föreläsning om något som vi alla utan tvekan har en relation till, vare sig vi vill eller inte. Smuts markerar ett slags gräns för där vi själva slutar och ”det andra” börjar. Det markerar också en gräns mellan det vi står ut med när det gäller oss själva och det vi absolut inte står ut med, det sistnämnda tenderar att vara rätt mycket. Det handlar om städning som moralfråga, om smuts i konst och litteratur, om äckelkänslor och om mammors dammkontrollerande fingrar som dras över fönsterbrädor hemma hos deras vuxna barn. Men också om klass och om huruvida det är skillnad på om rödvinsfläcken på tröjan kommer från en flaska Chateauneuf-du-Pape eller från boxen Gosa.

Samtal om Satans skit och smuts i Lundströms bokradio.

Dra åt helvete – om gräl i parrelationer
Hur och varför grälar vi, och så klart – vad grälar alla andra om? En föreläsning om ilska, rättvisa och om hur vår upphöjda bild av kärleksrelationen gör det svårare att faktiskt existera i den. 

Sluta skrik för fan – om att leva med barn
En föreläsning om föräldraskap, och om förväntningar och verklighet i frontalkrock. Om tvånget att njuta av småbarnsåren, om moralismen kring morsor och om den utopiska drömmen om Bullerbyidyll.

Ät din jävel – om matglädje, dödsångest, vitlök och smör
En föreläsning om mat och ätande, om vad maten gör med oss och vad vi gör med maten. Jag talar om matglädje och ren och skär livslust men också om hälsohetsen och skräcken över att inte dricka tillräckligt mycket vetegrässhots. Och så handlar det om hur vi kan bygga identitet med hjälp av en särskild sorts oliver och om hur vår syn på mat har ändrats över tid.

Självklart kan ovanstående ämnen kombineras i en och samma föreläsning också.

 

Här når du mig:
070 795 84 50, malin.haawind@gmail.com