tillbaka till start

Kära dagbok: vägen mot tredje boken

Jag fick den här idén, att jag vill dag för dag-dokumentera ett bokskrivarår. Helst skulle det ju ha varit från påskrivet kontrakt till lansering, men nu blev det inte så eftersom jag kom på idén för sent. Så vi börjar nu istället. Och på den första dagen av detta dokumenterande kan jag konstatera: idag kommer jag inte alls hinna jobba med kommande boken. Det är också en vanlig typ av dag under ett bokskrivarår när man jonglerar brödfödejobb parallellt. Det är som det är. Däremot finns trean med arbetsnamn Ät din jävel ständigt i mitt medvetande. Jag kommer på formuleringar när jag hackar lök och nya ämnen när jag borde sova. Förhoppningsvis antecknar jag dem i mobilen. Ibland gör jag inte det och då försvinner de tyvärr i den allmänna röran av tankar i huvudet, där allt ligger osorterat. Tankar om ”måste lämna höstlovsnärvarolapp till fritids” huller om buller med ”vem är jag om jag inte gör saker”. Tankar om döden och läppstift om vart annat. Det är oerhört lätt att tappa bort idéer i det där kaoset.

Istället för att skriva på nästa bok kommer jag idag bland annat att:
– skriva text om nödsignaler till sjöss
– planera nästa termins skrivarkurser
– hålla skrivarkurs för ungdomar

Lämna en kommentar