tillbaka till start

Sluta skrik för fan!

Här har det varit skamligt tyst alldeles för länge. Orsak: slutarbete med nästa bok samt annat, mindre intressant arbete. Men nu så! Förra veckan lämnade jag in manuset till Sluta skrik för fan! en bok om att leva med barn, till min redaktör. Nu ser jag fram emot att studsa den fram och tillbaka med henne i ett antal redigeringsvändor för att göra den bättre och skarpare. Här får ni ett  smakprov i form av favoritcitat från en av mina intervjupersoner:

”Jag tycker egentligen inte att det har hänt så mycket med modersidealen sedan våra mammor var unga. Det finns fortfarande en större förväntan på ansvarstagande och självuppoffring på kvinnor.  Skillnaden är väl att nu ska man också göra en fantastisk karriär. Så man ska vara världens bästa morsa och samtidigt göra succé på jobbet. Jag är så oerhört trött på framgångssagor om dem som ”lyckas” med det. Priviligierade människor som kanske har råd att köpa sig barnpassning och städhjälp.  Och så är det trist att det fortfarande är så skamfyllt och tabubelagt om en mamma prioriterar sig själv ibland, inte vill vara bara morsa.
Och så den senaste grejen nu då – det här med pottning. Alltså att man står och håller en pytteliten bebis över toan jättelänge – vad fan är grejen med det? Vad i själva helvetet? Jag trodde att det var ett skämt. Ens eget liv är det inte värt någonting? Är man inte värd något själv? Varför blir folk dumma i huvudet?”

Lämna en kommentar