tillbaka till start

Boken finns!

Förra veckan fick jag hålla i min bok för första gången. Den kröp upp på mitt bröst och vi såg varandra i ögonen och kände en omedelbar närhet. Well, den kröp inte så mycket, det var mest jag som klappade och kramade den. Det är onekligen en speciell känsla att få se sina drömmar, sina tankar, sina ord, sin tid och sitt slit materialiseras i en sak, något som går att ta på. Och som jag tog. För det var naturligtvis den finaste boken som någon skådat. Alltså på riktigt, jag vet att alla säger det om sina egna, men i mitt fall är det helt objektivt sant. Nämen jag ska sluta med dessa barnliknelser nu. Någon sa till mig ”visst är det som när man är förlossningshög och lycklig?” men jag har aldrig varit särskilt euforisk i samband med mina förlossningar, tvärtom. Även om mina barn självklart är finare än alla andras också. Men nog om dem, låt oss fokusera på min bok. Här är den:

img_2932

Idag kom jag att minnas en sak jag inte tänkt på på länge. Under en period då jag mådde riktigt dåligt på grund av riktigt risig arbetssituation så skickade min dåvarande arbetsgivare mig till en coach. Extremt typisk grej för arbetsgivare att göra, det absolut mest typiska efter ettan på listan: ingenting. Jaja. Något oväntat så gillade jag att gå till coachen faktiskt. Det var ganska trevligt. Men det hjälpte ju inte ett skit mot att arbetssituationen var bedrövlig. HURSOMHELST. Coachen ville ofta prata om mina drömmar och mål, och en av drömmarna vi talade om var den om att bli utgiven. Hon fick mig att göra någon form av övning då jag skulle stå på papperslappar som representerade olika steg på vägen från där jag var då och fram till målet. Hon ville att målet skulle vara något storslaget, det räckte inte bara att bli antagen eller så. Det var releasefesten hon ville åt. Jag fnissade generat åt det då. Dröm – absolut, men alltför osannolik för att jag ens skulle våga leka med tanken. Men nu är datumjävel satt, festlokal bokad, klänning från 60-talet inköpt. Jag ska ha releasefest. Det är roligt.Och helt osannolikt.

Lämna en kommentar