tillbaka till start

Jag gick fri

Det är som att vinna på lotteri. Lättnaden och frihetskänslan är enorm. Jag talar så klart om känslan när man blir bortvald av sitt barn vid sövning. Jag ska kasta in en hel brasved av brasklappar här förstås. Det är en ynnest att ha barn att söva. Det är så klart också en ynnest att bli vald. Det är även en lyx att vara två som kan dela på sövningarna. Så. Nu har jag sagt allt det där, nu kan vi komma till saken. Alla som har barn som är svåra att få att somna vet vad jag talar om – att kvällarna kan bli en enda lång utdragen kamp med drag av både Lindgren och Norén. Och att frustrationen som byggs upp inom en när ens unge för femtionde gången ställer sina små näpna fötter rakt i ens ansikte istället för att ligga ned och sussa lugnt – det är en naturkraft som kan knäcka den starkaste. Så därför är jag inte ett dugg ledsen över att ha blivit bortvald ikväll. Igår blev jag nämligen dubbelvald av båda barnen och var alltså sövningsgisslan i totalt nära tre timmar. Idag fick jag läsa ett kapitel Katitzi för stora barnet och sen gå fri. Jag är nöjd.

Nästa vecka har jag skrivit in något viktigt i min kalender. På onsdag kväll står det: uppstart ny bok. För nu börjar arbetet med det som förhoppningsvis kommer bli min andra bok, och den kommer handla om att vara förälder. Jag kommer bland annat att skriva om ämnen såsom: Att ge en treåring ”fel” sked och konsekvenserna av detta, om fulföräldraskapet, om moralism kring morsor och om VM i självuppoffring. Det kommer att bli roligt att sätta tänderna i detta och jag längtar efter att starta arbetet med att förvandla ett synopsis och skelett till fyllig textkropp.

Lämna en kommentar